Pollastre de Nadal farcit i al forn!
Avui m’ha tocat, i amb molt de gust, preparar una part del dinar de Nadal a Serinyà.
En primer lloc he agafat un POLLASTRE gros, l’he farcit una miqueta amb una barreja de carn picada, pinyons, prunes, orellanes, alls, una mica de ceba, sal, pebre, especies i un toc de llimona, el POLLASTRE amanit prèviament amb pebre i salt. Tot plegat ho he posat al forn a uns 180º durant una hora perquè agafi color, desprès l’he cobert amb paper d’alumini i l’he posat al forn un altra cop durant un parell d’hores més, fins que quedi ben cuit, cap al final un raig generós de conyac de cuina i una estoneta més.
A veure com queda, altres vegades m’ha quedat prou bo.
Ingredients:
-Un POLLASTRE que hi vagi.
-200 o 300gr de carn picada, com la de fer macarrons.
-Un grapat de prunes.
-Un grapadet d’orellanes.
-Unes miquetes de pinyons.
-Especies per la carn (Farigola, romaní...)
-Mitja cabeça d’alls.
-Tres o quatre cebes mitjanes tallades a quarts.
-Llimona (Molt poca).
-Una miqueta de conyac de cuina.
-Unes tomates tot vol per adornar el plat.
-Un got de vi (aquest pel cuiner o una cervesa si s’escau)
En Tubert s’hi lleparà els dits. Que aprofiti.
Tiri.
1 comentari:
uééé! Fa molt bona pinta aquest pollastre!
Publica un comentari a l'entrada