dijous, 13 de novembre del 2008

Tots a la Fira.

Tots a la Fira.

 

Aquest cap de setmana, a Banyoles es celebra la tradicional Fira de St. Martirià, d’una manera o altra, uns anys més que d’altres, amb més o menys intensitat,  els de Can Teixidor hem participat a la Fira, d’antic els nostres avis i rebesavis hi portaven el bestiar, encara de vegades sento algun comentari sobre les mules o els matxos de ca nostra.

Amb alguna participació esporàdica amb “l’Estrella” o en “Nàutic”, o fins i tot ajudant els de Can Boada amb els seus fabulosos exemplars de guarà o burro català i cavalls de pura raça... I la Tina, la burra de Can Teixidor, ens la van dur el dia de la fira!!! Sempre ens hem sentit propers a la Fira.

En els últims anys en Barretina ha recuperat diversos tractors antics, dels quals n’està molt orgullós, i fins hi tot s’ha associat amb una colla d’amics que es dediquen a fer demostracions de com es feia el batre en tems dels primers tractors, amb aquesta excusa en Barretina porta les seves cinc relíquies a la fira per què tothom pugui admirar-les, així dons també participa de la fira i la festa del batre que es fa amb aquest motiu, s’ha de dir que l’esmorzar també compta.

Quina patxoca que fem amb els tractors cap a la Fira un rere l’altra, com les oques que van al camp...