dijous, 14 de febrer del 2008

Arròs a la cassola

No és paella, no! A casa, arròs a la cassola, que és molt diferent!
 
A mi, personalment, m'agrada caldós, o sigui, acabat de fer i amb una mica de suc.
També hi ha qui li agrada més sec, al cap d'una estoneta de ser fet... Sigui com sigui, l'arròs a la cassola de la Carme és d'alló més bo.
 
A en Barretina, em consta que li agrada passat per la paella l'endemà, que quedi un xic torradet. A mi, abans no m'agradava així, però ara ja m'agrada més.
 
La següent recepta és per a unes 10 persones. A can Teixidor del terme som colla i la Carme està acostumada a cuinar per a molta gent. Igualment, si en voleu fer per més gent, només cal repartir les quantitats proporcionalment.
 
Ingredients:
  • 2 ó 3 tires de costelló
  • 10 ó 12 salsitxes
  • 1/2 conill tallat petit
  • 3 cebes (més aviat grans)
  • 2 ó 3 cullerades de salsa de tomata
  • 1/2 Kg de rodanxes de calamar
  • 1/4 Kg de musclos
  • 2 llagostins per persona
  • 1 paquet d'arròs
  • 1 raig de vi
Sofregir la ceba fins que quedi ben fosca, al final, afegir-hi la tomata.
Passar els llagostins (xip, xap) i reservar-los.
Rossejar la carn a la cassola i afegir-hi els calamars. Al final, afegir-hi el sofregit i un raig de vi negre.
Quan estigui tot rosset, anar afegint l'arròs i aigua (2 parts d'aigua per una d'arròs, aproximadament)
Afegir-hi els llagostins.
Finalment, a l'últim moment, tirar-hi els musclos (prèviament oberts).
 
És altament recomanable menjar-lo just acabat de fer, és molt més bo!
 
No us explicaré els petits secrets que fan que aquest sigui un arròs únic. Bàsicament, perquè no els conec, però el que sí que sé, és que la Carme el fa amb molta paciència i el seu ingredient bàsic és l'amor que hi posa al moment de fer-lo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'arrós si que està bo. Al dia que hi ha arrós, estimo la democràcia. No hi ha regim que aguanti l'arrós de la carme.

Sir Brutal, l'afamat