diumenge, 27 de gener del 2008

Matar la truja...!

A Can Teixidor fa cosa d'uns quatre anys que hem recuperat la tradició de matar el porc o la truja, en aquest cas. I perquè una truja? Doncs perquè diu que és més bona, a més, no hi ha perill que "senti", o que "porquegi", si no és capat o no s'ha capat bé. I és veritat, jo també penso que és més bona.
 
Però, és clar, algun inconvenient hi hauria d'haver! Si la truja va "alta", no es pot matar. Es veu que no va bé, que quan la truja "va", la carn no surt bona, o es fa malbé o alguna cosa per l'estil.
O sigui, que a can Teixidor, no hem pogut matar la truja aquest cap de setmana perquè va "alta". Bé, ens haurem d'esperar a veure què fa la setmana que ve, no fos cas que torni a "anar"...

5 comentaris:

Tiri ha dit...

La truja no va i per fí podrem matar, ara nomes faltarà que faci una mica de fret per que la carn cervi, sembla que dissapte si que en farà de fret, peró torna l'anticicló, aixó nomes garanteix que no plogui i la humitat sigui baixa, peró farà fret???

Anònim ha dit...

jo crec que aneu equivocats, entre porc o truja. el que voleu matar és una lleona. Aquesta gent de Vila....coneixeu boniques paraules, però pocs animals.

Sir Brutal, d'origen pagés.

Anònim ha dit...

"Quilavaparir" la truja! 160 quilos en canal i tot desfet per butifarres i quatre lloms. Sort del tiu Antonio i la tia Lurdes, també de la tia Lisa, que sòn els que saben de què va. També s'ha de reconeixer que el que hi posa més afició (en Tiri) hi va ser des de primera hora fins al final.
Em sembla que l'any que bé desapareixeré del mapa. El diumenge no vaig poder ni actuar, i a en Met encara li roda el braç de tant fer anar la màquina de trinxar. I això que sembla que no facis res, però al cap del dia....

Anònim ha dit...

Dons no, no era una lleona, com diu el senyor Brutal, d'orígen pagés, nomes era una truja, que si l'haguessim guardat poder sí que sería lleona, peró avui dia si no pots tenir certs animals animals a casa per que la vila t'ha absorvit, has de fer criar i creixer els animals amb algú de confiança. Aixó si, l'animal ja començava a tenir una mida conciderable i no era gaire convenien esperar més. No pots jutjar els quí no coneixes, company.

Anònim ha dit...

Hola,
Proposo penjar al blog diversos menús, especialment dels millors plats de la Carme.
També, quan sigui el moment, les receptes de bunyols, ratafia...
El tiu